Aquest bloc és un petit calaix de sastre d'imatges i sensacions de la meva percepció del món per un forat

dimarts, 9 de març del 2010

LA CACI


Cada dia al matí, una vegada ja ha sortit el sol, camino pel passeig de la platja.

Unes vegades vaig cap al nord i altres cap al sud. Si vaig cap al sud, quan he passat l'estació del tren, em trobo unes construccions d'habitatges nous que són el que es coneix com El Front Marítim.

Tota la platja de Badalona com la del Poble Nou van patir durant l'època de la industrialització l' ocupació del front marítim per fàbriques , la majoria contaminants. Ara amb l'especulació massiva de la construcció, els ajuntaments s'han dedicat a donar permís d'urbanitzar-ho, deixant algun petit testimoni històric de l'època de la industrialització.

Aquest és el cas de la fàbrica CACI ( Companyia auxiliar del comerç i la indústria). Una construcció de l'any 1899 per l'arquitecte Jaume Botey , el mateix arquitecte del Palau de Mar del port de Barcelona.

L' edifici ha tingut moltes hipotètiques destinacions , des d' una universitat a un hotel. Finalment s'ha establert que s'ubicarà el Museu del Còmic i de la Il·lustració. Està molt a prop de l'estació El Gorg de la L2 de metro. I també hi ha el projecte d' allargar dues estacions més el Trambesós fins arribà a l'entrada del mateix museu.

Esperem que sigui molt aviat una realitat.

7 comentaris:

  1. Esperem que estigui ben gestionat i que pugui comptar amb uns bons fons...

    ResponElimina
  2. De moment només són propostes. Esperem que ho gestionen aviat i poguem gaudir d'un centre adequat.

    ResponElimina
  3. Ernesto, de moment tenim un museu del còmic aparaulat(caldrà veure si es pot canviar el nom), i això ja és moltíssim.

    ResponElimina
  4. Ara caldrà que es preocupin de que sigui un museu efectiu. El MUVIM de València és un edifici molt nou , però no hi ha gaire fons. Em va defraudar.

    ResponElimina
  5. Ernesto el que vols és un museu efectiu, o afectiu ? Hi, hi.

    ResponElimina
  6. Carme, primer que sigui efectiu que després ja el farem afectiu. Ja coneixem prou persones que li donaran tot l'amor que es requereix.

    ResponElimina
  7. Algú em pot explicar perquè a la fàbrica de la CACI també se li deia del COCO? Ha d'haver un raonament però no ho trobo per en lloc. Merci.

    ResponElimina