Aquest bloc és un petit calaix de sastre d'imatges i sensacions de la meva percepció del món per un forat

dijous, 4 de març de 2010

UN COUSCOUS DELICIÓS

Tajine

El passat divendres 26 de febrer vaig anar a degustar el couscous del restaurant Tuareg. És un restaurant de cuina marroquina on els propietaris són creients musulmans per la qual cosa no trobareu alcohol.

Plat de couscous
El couscous que vaig provar era de carn de vedella i verdures molt bo i a un preu econòmic. Tots els comensals de l'entorn eren argelins com els propietaris, Al cap d'una estona d'estar al restaurant i quan gairebé acabava el couscous va venir un client i amic del propietari que vam fer amistat el dia anterior. Em va recomanar un restaurant siri musulmà que ja ho comentaré un altre dia, en quan l'hagi visitat.
Leblansky prepara't a fer una excursió fins aquest restaurant a menjar una de les millors sèmoles.
Beguda a base de iogurt , ayran o laben
La beguda més adient per acompanyar el couscous és un beguda refrescant anomenada laben, la base de la qual és un iogurt salat i fresc. Aquesta beguda la trobem a restaurants turcs, marroquins, siris... I es pot comprar a una carniceria islàmica.
te verd amb menta i sucre

I res millor per concloure aquest bon àpat que un bon got de te verd amb menta i troç de coca de llanda feta de mel, fruits secs i sèmola.
Al que li agradi el couscous i vol estar en un ambient portuari i aventurer li recomano i molt aquest petit i senzill restaurant on trobareu un espai autèntic i sense sofisticacions.

8 comentaris:

  1. La Guia Gastronomica de Ernesto Niebla recomienda este establecimiento 2010.
    Aviat veurem les llandes a les entrades dels restaurants.
    Penso seguir fidelment la ruta que ens obres.

    ResponElimina
  2. Això és cuidar-se! A més, amb una decoració d'aquesta mena és la perfecció!

    ResponElimina
  3. Carme t'agradarà molt el couscous que fan. Espero que encara sigui millor ja que se'm va presentar el que serà cuiner a partir d'aquesta setmana .

    ResponElimina
  4. Galderich haurem de fer una excursió fins aquesta part de la ciutat i veuràs com t'agradarà la decoració i el bon tracte dels propietaris del restaurant.

    ResponElimina
  5. Mmm... Ernesto, ja se m'està fent la boca aigua. Cal anar a visitar aquest sancta sanctorum del cuscús ja!
    Per cert, el te amb menta també fa una pinta exquisita: brut i tèrbol, com el "whisky marocaine" -Carles Hernando dixit- que serveixen al Magrib.

    ResponElimina
  6. Leblansky avui he tornat a caminar pel Raval i he comprat "laben" per avesar-me a beure aquesta llet fermentada.
    Quan vulgueu fem una trobada a aquest restaurant un divendres qualsevol.

    ResponElimina
  7. Ernesto, fet! Tot i que a mi és el dimarts el dia que em va millor. No fan cuscús també els dimarts?

    ResponElimina
  8. Leblansky, demà ho aniré a preguntar . Suposo que si ho diem amb temps i segons el nombre de persones ens ho faran.

    ResponElimina