Aquest bloc és un petit calaix de sastre d'imatges i sensacions de la meva percepció del món per un forat

dimecres, 5 de maig del 2010

CAN BOTER


Històricament el carrer comercial de Badalona és el carrer del Mar. Un carrer que surt des de la plaça de la Vila fins a la via del tren on hi ha un pas subterrani i vas a parar a la platja de Badalona.
Aquest carrer és el més transitat i on hi ha les principals botigues de la ciutat. Amb els anys ha canviat moltíssim. Els negocis han anat canviant de mans i actualment ja és un carrer comercial amb les mateixes franquícies que podem trobar a qualsevol Centre Comercial.
Sort que alguns botiguers han seguit el negoci heretat i s’han preocupat de conservar la mateixa estructura i decoració de la botiga.



Una d’aquestes botigues mítiques que encara conserven l’olor de la primera meitat del segleXX, és la Drogueria de Can Boter.


Quan era jovenet , m’agradava passar per davant d’aquesta drogueria i sentir la quantitat d’olors fortes dels diferents productes químics casolans. Sempre he admirat aquests químics que barrejant una sèrie de productes en formen un altre de nou. L’alquímia m’ha estat una cosa vetada i gaudeixo quan veig alambins, tubs d’assaig,balances de precisió, sals i àcids.
Avui dia quan passejo pel carrer del Mar encara m’aturo davant d’aquesta drogueria i puc sentir les olors de lleixiu, càmfora, i altres productes químics casolans.


Si voleu saber la seva història i veure fotografies antigues de Can Boter us aconsello mirar

http://www.drogueriaboter.es/


20 comentaris:

  1. Caram Ernesto, quin post, és un verdader plaer visual!!!
    Quan inventaran els blogs amb olor?
    Aquest seria un impresincible per gaudir-lo al 100%

    ResponElimina
  2. La col·lecció de plomalls és realment espectacular!

    ResponElimina
  3. Segur que si remenen bé els armaris, encara els surtirà algun rotlle de paper "Elefante"...ha, ha, ha!

    ResponElimina
  4. adoro aquestes botigues! al darrera teu gairebé tinc ganes de visitar Badalona ;)

    ResponElimina
  5. Ernesto,
    Un gran alegat en pro de les botigues en vies d'extinció que resisteixen en front de les grans marques que tot ho unifiquen i fan perdre la gràcia i la vida als nostres pobles i ciutats!
    La poesia de la quotidianitat els de Can Boter la tenen clara pel que podem observar a la pàgina web i als aparadors...molt subtils estèticament. No són com els que avui el Gabinet Negre ens mostra però... l'essència és la mateixa!

    ResponElimina
  6. Caldria protegir aquestes botigues només per pura estètica, i si pogués ser, també protegir les olors amb denominació d'origen.

    ResponElimina
  7. Ernesto, la principal pega de la desaparició de les veres drogueries és la impossibilitat de trobar tot de productes imprescindibles per a fer les coses com déu mana. Dius: necessito un quilo de pols de llautó, o de nogalina, o betum de Judea, o blauet, o lluquet, o..., i on pots trobar-ho?
    Hauré de treure el nas per Can Boter.

    ResponElimina
  8. Can Boter és la meca de les drogueries i pots trobar de tot, jo per exemple he comprat els següents productes: un ciri pasqual, herbes per les olives, acetat d'etil, glicerina, càpsules de petri, carbur, llavors, piles, acid acètic, letraset, bolis, rotus, paper, agulles entomològiques, rotrings, una farmaciola, insecticida, goma aràbiga, pots de plàstic, pots de vidre, ampolles d'alumini, fertilitzant, barretes d'encens, estopa, encenalls de suro, colorant, aquarel·les, pincells, un termòmetre, paper vegetal, etc, etc, etc....

    I una curiositat, molta gent a Badalona l'anomena Can Bòter.

    ResponElimina
  9. Carles,
    Passes a ser sospitós de terrorisme...

    ResponElimina
  10. Carles: vigila amb els rastrejadors de la policia ide l'FBI, perquè amb la teva llista es pot fer un explosiu extraordinari.

    ResponElimina
  11. Carme J,avui he tornat a passar a prop per poder olorar els productes d'adroguer. Però no puc posar-los al bloc. Ha , ha,ha, :)

    ResponElimina
  12. Allau, em va agradar tants plumalls junts i de diferents mides . :)

    ResponElimina
  13. Carme ( la meva maleta) , Una de les coses que m'agraden d'aquesta botiga és el mostrador del fondo on es divisa tota la botiga i controlen el pagament. Una abraçada.

    ResponElimina
  14. Clídice haurem de fer una excursió per Badalona i gaudir del bon clima de la Rambla. Petons. :)

    ResponElimina
  15. Galderich , quan veig una botiga antiga , que han gusdat la història em quedo ensimismat i no puc més que entrar i fotografiar.Pels pobles interiors del Maresme n'hi ha unes quantes botigues mítiques.

    ResponElimina
  16. Leblansky, els negocis familiars que els hereus valoren ens alegren la vista amb la seva estètica. Les olors no sempre es guarden. En el cas de la drogueria , si.

    ResponElimina
  17. Girbén , en aquesta drogueria ho trobaràs tot el que necessitis. El que no he trobat ací , ja no ho he trobat enlloc. Ves a can Boter i ho comprobaràs.:)

    ResponElimina
  18. Carles, és tot un espectacle de productes , però els productes essencials encara els tenen.

    Tothom anomena Can Bóter, però s'escriu Boter. En la seva pàgina web, així ho tene escrit. Mai he vist l'accent gràfic posat.

    ResponElimina
  19. Espero que no sospitin de'n Carles. Ell com a bon badaloní ha exposat tota la quantitat de productes que podem trobar a la mítica drogueria Boter i encara s'ha descuidat el Garden de ciutat que tenen al carrer del costat. Ja veieu a més podeu comprar tomaqueres. Ha, ha, ha

    ResponElimina
  20. Hòstia! m'heu descobert! jo en realitat em dic Karlos Hernandorena.

    ResponElimina