Aquest bloc és un petit calaix de sastre d'imatges i sensacions de la meva percepció del món per un forat

dilluns, 12 d’abril del 2010

UNA FESTA MEDIEVAL AL MEU BARRI

Masia Can Canyadó amb la torre de defensa

El meu barri és un barri coster de nova planta de la ciutat de Badalona. Aquest barri rep el nom de barri Canyadó que és el nom d’una masia que fins ben entrat els anys 60 encara funcionava com a explotació agrària.

La masia Canyadó data la seva construcció de l’any 1648. Els primers propietaris eren la família Canyadó , que ho van ser fins l'any 1718 i aleshores va passar a la família Salavert i altres canvis van haver fins a formar part del terreny urbanitzable de la ciutat.La masia està formada com la majoria de les masies catalanes de la costa d’una torre de defensa quadrangular i rematada amb merlets i gàrgoles. Adossada a la torre està la vivenda formada per una teulada a dues aigües i dues plantes . El portal és adovellat.
Avui dia aquesta masia és el Centre Cívic del barri

Pintura d'un cavaller , obra d'un pintor local

Dins del barri Canyadó hi ha una sèrie d’edificis alts ( el meu Manhatan, emulant a Wody Allen)que reben el nom de "Edificis Sant Jordi." Així que aprofitant la diada de Sant Jordi , des de fa uns anys , un cap de setmana d’abril, l'associació de veïns del Barri Canyadó celebren una festa medieval a l’entorn de la masia , al parc que hi al costat es munten unes paradetes de productes artesans com si fossin de l’edat mitjana. Hi ha veïns que van vestits de nobles, monjos, cavallers,...per poder donar més ambient.

A la Festa hi participa tot el barri, els botiguers del barri posen paradetes fora amb els seus productes, al parc de la Baixadeta es celebren justes, jocs malabars... La gent del barri i els visitants de l’entorn queden molt satisfetets, i com que hi ha força espai ,els vailets gaudeixen d’allò més.

L'entrada de la masia amb el portal adovellat

8 comentaris:

  1. Està bé una festa medieval entre edificis de mitjans del s. XVII i edificis actuals...

    ResponElimina
  2. M'agrada la idea que hagin recuperat aquest edifici tan singular per fer-ne un centre cívic! La Festa deu quedar molt vistosa en aquest entorn...A Sabadell també en munten una cada any, de festa Medieval i sempre és plena de gom a gom. La darrera edició fins i tot vem comprar un formatge exquisit, que ens va vendre un barbut frare cistercenc, molt posat en el seu paper...

    ResponElimina
  3. de la manera que ho expliques sembla una cosa "molt de barri" i això està molt bé :)

    ResponElimina
  4. No sé d'on ve aquesta dèria de fer festes medievals a tots el pobles, poblets, barris i llogarets de Catalunya. Ja posats (i com que de rigor històric, ja es veu que no n'hi ha), perquè no organitzar la presa de la Bastilla o una orgia romana?

    ResponElimina
  5. Galderich de fet només hi ha un edifici antic. La masia i prou, però com està a un extrem del parc, fa patxoca.

    ResponElimina
  6. Carme la de la maleta. De fet la festa la fan al parc de la Baixadeta, que va ser una conquesta veinal i al ser ampli es pot veure tot molt bé sense ser angoixant.

    ResponElimina
  7. Clídice, La festa dura un cap de setmana i ja fa molts anys que es fa. Actualment ha quedat més de "barri" i és quan s'està millor.

    ResponElimina
  8. Allau, hi ha una colla "d'artesans medievals" que viuen d'això. A més de Catalunaya tmabé al País Vaelncià fan festes medievals a dojo.
    El rigor històric se'l passen pel forro.A Badalona fan una festa romana a finals de mes. El que no sé si és una orgia o no, ha, ha, ha,

    ResponElimina