Aquest bloc és un petit calaix de sastre d'imatges i sensacions de la meva percepció del món per un forat

dimarts, 22 de juny del 2010

SABATES A MIDA

Models moderns de sabates dibuixats a l'aparador.

Indicador de la botiga amb l'explicació del producte .

Interessant botiga/taller de sabates femenines a mida .

Interior de la botiga. Paradís de fetitxistes del calçat femení .

Diferents retalls de pells i teles per escollir el color de la sabata en qúestió .

Sabata de fallera

Diferents sabates de fallera


A l’entorn de la plaça de l’Ajuntament hi trobem un dels carrers més importants de València; el carrer de Sant Vicens Màrtir què és el patró de València ciutat. Els comerços més tradicionals els trobarem ubicats a l’entorn d’aquesta populosa via.
Quan parlem de València, parlem de festa . Les bodes, les comunions , les falles, ... Aprofiten qualsevol excusa per poder fer una fran reunió de familiars , coneguts i gairebé desconeguts . Molt prompte es reuneixen dues-centes persones per a celebrar una comunió o bé una boda o un aniversari... Tothom queda convidat: el familiars pròxims , els amics dels que es casen , els amics dels pares , els amics dels amics ... Mai havia vist un país on la festa és el més important que hi ha en aquest món. Només es treablla per poder celbrar plenament les festes. Tot València viu entorn de les festes i celebracions. Raó per la qual és natural trobar botigues especialitzades en vestits a mida de festa , de fallera, ...Vestits de robes precioses i de preus caríssims. Per acudir a les festes els valencians es gasten quantitats desorbitants per a poder-se vestir adequadament. Tot a mida: vestits , camises, pantalons, "trajes",( només heu de pensar amb el conflicte Camps) sabates....
Donat el meu fetitxisme pel calçat femení i aprofitant que la meva companya es volia comprar unes sabates de festa a mida , vaig poder gaudir d’aquesta deliciosa sabateria , ubicada al carrer Aluders. M’encanta poder veure aquestes joies que es posen als peus de les dones. Sabates de taló altíssim , sabates de tiretes, sabates de xarol vermell, sabates daurades, . en fi quantitas de sabates de diferents colors i textures . Esperant que li prenguessin les mides per confeccionar les noves sabates de festa jo m’entretenia sospesant diferents sabates de les prestatgeries, acariciant els materials , olorant-los, mirant les delicioses sabates de fallera , tan barroques, tan cares...
Després vam sortir tots dos contents . Ella perquè ja havia pogut escollir els seu model de les sabates de festa que volia , només havia de tornar a emprovar-se-les dintre d'uns dies i jo també estava satisfet perquè havia gaudit d’unes sensacions tàctils, oloroses i visuals que em portaren a una felicitat única.

12 comentaris:

  1. M'agraden les botigues que mantenen una personalitat com aquesta. És curiós, però, com els rètols moderns (i adotzenats) es van imposant als altres més antics.

    ResponElimina
  2. Ignoro la raó, per la qual comprar-se unes sabates noves, pot arribar a proporcionar tanta felicitat. I això que a mi mai me les han fet a mida!
    Comprenc perfectament, el teu fetitxisme pel calçat femení...serà que jo també ho sóc?

    Petons,
    ;-)

    ResponElimina
  3. Galderic, el que més em va sorprendere és que en aquesta sabateria només vene les sabates a mida i havien dues dependentes mesurant peus i atenent al públic que s'havia d'esperar. Per això vaig poder copsar les bones sensacions.

    ResponElimina
  4. Carme, a mi tampoc m'han fet unes sabates a mida, però l'any passat vaig anar a Arenys de Munt per comprar unes espardenyes a mida. :)
    Ara el que m'agrada es veure les sabates femenines de tacó alt.

    Petons:)

    ResponElimina
  5. Qui vulgui sabates, ja sap on ha d'anar! Quanta varietat!

    ResponElimina
  6. Albert B.i R., ja ho veus quin bo de déu de sabates de senyora. Totes fetes a mà, pura artesania.

    ResponElimina
  7. Si tothom surt content...., això si que és alegria!!!
    Entenc cada vegada millor la felicitat que proporciona comprar-se sabates noves!
    També en dec ser jo de fetitxista?

    Quina colla, renoi! Potser vam equivocar la professió. Hi,hi.

    ResponElimina
  8. Carme J, La Neus volia unes sabates a mida perquè són més bones i se les podia escollir segons el seu gust i jo mentre estava a la botiga anava fent de les meves. Ha, ha,ha,
    M'ho vaig passar molt bé.
    Petons i bona entrada a l'estiu.:)

    ResponElimina
  9. Ernesto, quan he vist les sabates de fallera m'he posat de seguida en posició de vade retro! Però és clar, també entenc que això deu donar molta pela, i aquesta botiga, per sobreviure, ha de fer encàrrecs així.
    Espero que la Neus quedés contenta amb les sabates ;)

    ResponElimina
  10. quin goig unes sabates a mida! m'ho apunto! :)

    ResponElimina
  11. Leblansky, A València viuen de les falles i de les falleres. Només hi ha que veure la quntitat de casals fallers que hi ha.
    Pel que hi vaig veure mentr estava a la botiga, més que sobreviure , viuen molt bé. Vam haver d'esperar força estona per rebre atenció personalitzada. La quantitat de comandes que tenen és grandiosa.

    ResponElimina
  12. Clídice , L'atenció és molt bona. Suposo que les sabates deuen quedar molt bé.:)

    ResponElimina