Aquest bloc és un petit calaix de sastre d'imatges i sensacions de la meva percepció del món per un forat

dimecres, 8 de setembre del 2010

RITUAL DEL BAPTISME AL MAR





Un d’aquests dies calorosos d’estiu caminava pel passeig de la platja i en arribar a Montgat a prop del túnel del Turó veig a la llunyania un grup de persones amb vestimenta blanca que es submergeixen a l’aigua del mar.
Aquelles vestimentes de túniques llargues i de cants bíblics em recordava els baptismes evangelistes tan propers als baptismes del riu Jordà, però aquesta vegada havien canviat el riu per les tranquil•les aigües de la mar d’un dia d’agost. La cerimònia segurament era d’un grup de Testimonis de Jehovà? que trobaren en aquest mar el lloc ideal per a unir la seva ànima a la nova conversió.

4 comentaris:

  1. Em sembla una imatge molt interessant. Té alguna cosa poètica i primitiva, i a més resulta estètica. Crec que els protestants en general ho fan, tot i que als seus temples ja disposen d'unes oportunes piscines. Això no treu que alguna de les múltiples esglésies (especialment les procedents d'Amèric)a no ho facin en rius o al mar. Tampoc no tindria perquè ser una conversió: el baptisme el segueixen fent com els cristians antics, d'adults.

    ResponElimina
  2. Vaig viure un bateix marítim a Sitges, per part d'una congregació evangelista del 7è dia japonesa, que ja són ganes. Van aprofitar que hi eren per batejar tothom, si us plau per força, perquè era el 1999 i temien per les nostres ànimes a la fi del món que venia el 2000. Ara, de túnica blanca jo no en duia ^^ o sigui que no sé si val :P

    ResponElimina
  3. Quina imatge tan diferent dels baptismes als que estem acostumats a assistir!
    Em quedo sens dubte, amb la discreció i simplicitat d'aquesta cerimònia.
    Seria impossible fer un convit pompós amb els peus plens de sorra...

    ;-)

    ResponElimina
  4. Hauré de passejar més per veure espectacles com aquest. Hagués quedat embadalit molta estona mirant què feien...

    ResponElimina