Aquest bloc és un petit calaix de sastre d'imatges i sensacions de la meva percepció del món per un forat

dimarts, 29 de juny del 2010

RESTAURANT SENSE LUXE







Un dels barris que més freqüento és el barri del FONDO de Santa Coloma de Gramenet . Aquest és un barri multiracial on l’ètnia dominant és la xinesa. Hi ha quantitat grandiosa de comerços xinesos. Podem observar caminant per aquest barri botigues de queviures xinesos on podem comprar verdures fresques d’aquest immens país.
Fa uns dies anava amb una amics i vam voler dinar en un dels restaurants on van a menjar els mateixos xinesos que treballen per l’entorn.
Vam entrar a un restaurant que es troba situat al carrer Terrassa Nº1, a prop de la Plaça del Rellotge. Al moment d’entrar ens van mirar com uns estrany que entràvem a la seva casa, però de seguida es van desfer en amabilitat . Teníem dificultats en comunicar-nos, els propietaris només parlaven xinès i com vam poder per mitjà de signes ens vam poder entendre. Vam menjar uns plats copiosos de sopa, ànec Pekín i un plat suculent de cuixes de granota.
A un costat de la taula hi havia un porta coberts amb culleres i “palets” xinesos que els reutilitzen després de rentar-los adequadament. El menjar el mantenen calent en aquestes olles elèctriques que hi ha a un costat de la barra del restaurant.
Una experiència força bona que ens va situar en un ambient a milers de quilòmetres de Catalunya.

16 comentaris:

  1. Me l'apunto. De vegades busco aquesta mena de locals, els que serien l'anti-guia gastronòmica. Et recomano el Mediterráneo, al carrer de l'Hospital: cuina marroquina de veritat, senzilla i bona, austera. Amables, tot i que d'entrada també et miren estranyats.

    ResponElimina
  2. el truc consisteix en observar l'entorn i veure on van a dinar els "nadius", l'aspecte mai resulta fashion però el resultat sol ser espectacular. :)

    ResponElimina
  3. Doncs mira, per les fotos n'estava segura que era un restaurant xinès a la Xina :) Hauré de passar-me per "Santaco" a menjar els plats xinesos de debò.

    ResponElimina
  4. El millor restaurant xinès on he menjat aquí (tampoc no es que hi vagi cada dia...) és al barri de Fondo. Em van portar uns amics i era més o menys com aquest. Bonissim i a preu molt competitiu (es diu així, oi?).
    Excel·lent!

    ResponElimina
  5. No sembla ni tan sols un restaurant xinès...on són els dragons de plàstic, i els quadres amb manantials d'aigua en moviment? Tampoc veig llanternes de nylon...segur que és xines?
    Tanta simplicitat m'ha confòs, i si hi van els propis xinesos, no falla. Deu ser bo segur!
    Me'l apunto, Ernesto.

    :-)

    ResponElimina
  6. Lluís, gràcies per la teva recomanació. M'agrada la cuina marroquina li faré una visita.

    ResponElimina
  7. Clídice , on més bé m'ho passo es trobant la cuina casolana de cada país. Actualment tenim la sort de viatjar arreu del món sense moren's de casa. :)

    ResponElimina
  8. Marta, no et defraudarà la cuina d'aquest indret. Els plats són molt casolans i la verdura és fresca xinesa . A l'entorn hi ha moltes botigues de queviures xinesos amb verdura fresca .
    Gràcies pel teu comentari. :)

    ResponElimina
  9. Galderich , el Fondo de Santa Coloma et trobes enmig de la cultura xinesa. Actualment és el meu Mercat d'abastiment de queviures.
    M'haurás de passar l'adreça d'aquest restaurant que vas menjar tan bé.

    ResponElimina
  10. Carme, ni tan sols tenen cervesa xinesa. La cervesaque serveixen és de la Damm. Un lloc molt sobri , però ple d'encant humà.

    Petons!!! :)

    ResponElimina
  11. M'encantaria anar-hi, de debó, tot i que la sopa es veu molt aigualida, segur que deu ser bona i els altres plats tenen una pinta exquisida. El lloc no tindrà luxes però es veu molt net!

    Ernesto, què hem de fer per que ens hi portis???

    ResponElimina
  12. Ernesto, cada dia m'agrada més la teua particular guide du routard especialitzada en llocs senzills i a molt bon preu. Va haver una època que semblava que per menjar a un restaurant de Barcelona t'havies de gastar obligatoriament un dineral.
    Les teues recomanacions no tan sols fan propostes força econòmiques, sinó també exòtiques. Gràcies!

    ResponElimina
  13. Al tram central del Passeig de Maragall també s'hi ha anat establint una comunitat xinesa.
    D'entre tots els restaurants cal destacar-ne el Rio Dragón del carrer Garrotxa (que va ser el primer de tots), perquè la seva carta és diferent amb plats ancestrals de les diferents cuines xineses com la manxú, i perquè l'amo, el Gang, és un mag de primera i va passant per les taules fent trucs meravellosos.

    ResponElimina
  14. Carme J, haurem de fer una excursió al Barri del Fondo de Santa Coloma.
    Una abraçada. :)

    ResponElimina
  15. Leblansky, L'entorn de Barcelona és com un petit univers, es troba totes les ofertes culinàries mundials.
    Gràcies pel teu comentari. :)

    ResponElimina
  16. Girbén m'apunto aquesta observació culinària del Passeig Maragall, Tan bo pugui hi aniré a dinar o a sopar. M'agrada molt la màgia.
    Ha de ser un privilegi combinar la màgia amb la cuina manxú.

    ResponElimina