Aquest bloc és un petit calaix de sastre d'imatges i sensacions de la meva percepció del món per un forat

dijous, 15 de juliol del 2010

RIMAIA

Edifici de Rimaia diumenge 11 de juliol


L'entrada de Rimaia

Detall del fris d'una porta

L'entrada principal

Diumenge dia 11 de juliol vaig anar com gairebé cada diumenge al Mercat de Sant Antoni. En aparcar el cotxe el vaig deixar aparcat a prop de la pastisseria Escribà. Miro unes portes més enllà i trobo una casa ocupada amb unes pintades que em criden l’atenció. Em poso a fer unes quantes fotografies per més endavant poder escriure i exposar els grafits urbans del meu entorn.
Avui aquest matí quan em dirigia al Metro he comprat el diari Público i durant el viatge llegeixo que Rimaia ha esta desocupada i els mossos han tret a tots els que ocupaven aquest lloc on es donaven classes de català, castellà. Hi havia una biblioteca de llibres donats, tallers de creació.... Els veïns estaven força acord amb les activitats que es feien en aquesta Universitat lliure de la Gran Via 550.
Ara aquest edifici es convertirà en un hotel quan vinguin temps millors.
Encuriosit per la notícia m’he dirigit a la Gran Via i des de l’autobús veig al numero 454 que hi ha un rètol amb el següent lema:La lluita continua... Rimaia es queda al Barri. Avui mateix han ocupat un altre edifici d’habitatges buit. ( Segurament eren de renda antiga i havien desnonat els seus veïns i ara amb la recessió econòmica no interessa construir i ha quedat la finca buida) .
Caminant m’he arribat al número 550 i ja gairebé no queda res de la façana pintada de l’antiga Rimaia.Rimaia el dia 15 de juliol després de la desocupació

La nova Rimaia al 454 de la Gran Via

http://larimaia.org/


14 comentaris:

 1. Una de les coses que més em sorprén és la velocitat amb que s'han afanyat a repintar la casa ocupada. Per cert, no tinc ni idea d'on deu venir això de Rimaia. No em sona a res.

  ResponElimina
 2. Hola Leblansky, segons el DEC rimaia significa: esquerda o conjunt d'esquerdes estretes i pregones situades entre el gel d'una glacera de muntanya i la paret rocosa del circ glacial.

  ResponElimina
 3. He anat seguint el cas de la Rimaia, perquè tenen una web i anaven informant de les coses. És trist com es porten aquestes qüestions, com sempre acaben envint els legionaris. I sorprèn molt aquesta necessitat d'esborrar amb una capa de color blanc. Au, ara a especular alegrement...!

  ResponElimina
 4. És ben curiós el nom de "La Rimaia", ben poc urbà i, tanmateix, d'una gran poètica.
  A la realitat les rimaies són uns buits hostils, uns espais de brusca separació que, ben sovint, resulten insalvables.

  Vaig dedicar un capítol de l'Empriu a la rimaia de Tempestats:
  http://empriu.blogspot.com/2008/09/124-tempestats.html

  ResponElimina
 5. El tema de les cases okupades és, des del desconeixement, força complicat.
  En casos com aquest, l'ús que se'n fa sembla que té tot el consens i més dels veïns però, en d'altres casos, a la gent del voltant li porta més mal de caps que altra cosa.

  ResponElimina
 6. per un cantó, amb la forta especulació que hi ha, a aquestes inmobiliaries ja va be que algu els hi toqui una mica el voraviu, però per altre banda hi han casos com a l'avinguda mistral que cada nit muntavant una festa rave i els veïns no podien dormir...

  ResponElimina
 7. Ara el pc no em deixa fer el comentari.

  ResponElimina
 8. Lluís, he vist la web de rimaia i l'he posat en la meva post. la veritat que quan hi ha un grup que vol fer les coses bé, l'administració posa entrebancs.
  Esperem que hi hagi una nova rimaia al barri.

  ResponElimina
 9. Girbén , gràcies per la teva colaboració en informar de la paraula rimaia i la seva il·lustració en el teu bloc .

  ResponElimina
 10. Galderich , han ocupat la casa del nº454 i els han fet desocupar. Haurem de mirar en que acaba aquesta lluita.

  ResponElimina
 11. òscar el fet de les cases "okupades", és de difícil solució i a la vegada no pots saber fins a quin punt és just.
  El que trobo que algunes cases ocupades donen un toc d'atenció a la classe política sobre ajudes socials, però la classe política no li interessa assabentar-se.

  ResponElimina
 12. Aristofeles, en cada moviment hi ha sempre els que no tenen cap consideració per l'entorn.
  A mi també em molestaria i molt que utilitzin cases ocupades per a fer concerts. No li trobo cap connotació social necessària.

  ResponElimina
 13. Ninona, ja el deixaràs un altre dia el comentari. Petons

  ResponElimina