Aquest bloc és un petit calaix de sastre d'imatges i sensacions de la meva percepció del món per un forat

divendres, 23 d’abril del 2010

"ESPAIS INTERESTEL·LARS"


He anat a veure les estacions de metro de la nova línea 10 de Badalona. A l’hora que he anat era fora de l’hora punta i els vagons gairebé anaven buits , quan m’he trobat en aquelles estacions grises de color metàl•lic , m’ha semblat que estava en un altre món. M’he traslladat a un espai sideral de La guerra de les Galàxies , una meravella, anava d’una estació a una altra com si fos un nen que gaudia d’un regal molt costós. Pensava que en qualsevol moment se m’apareixeria R2-D2 i C3-PO . M’estava convertint en un personatge intergal•làctic, potser en Han Solo


No era jo sol el que es trobava així. A poca distància trobo una senyora amb el cabell blanc, la princesa Leia Organo una mica entrada en anys, portava un carro de la compra i estava caminant sense rumb per l’estació de Llefià, quan m’ha vist..S’ha dirigit cap a mi per demanar auxili davant d’aquella intrincada i laberíntica estació. Meravellada o espantada de veure que els ascensors anaven sols i paraven on tenien assenyalat. Cap botó podies prémer, ja que hi havia absència d’ells. Hem estat parlant llarga estona i amb una conversa prou amena.


Després he pujat al tren en direcció Gorg i m’he col•locat davant de tot, al lloc del no conductor i des d’allí podia veure com el tren penetrava dins del túnel. He pogut cumplir una de les meves il•lusions de xiquet, conduir un tren metropolità.


Absort com estava m'ha vingut al cap una música tot d’una, passejant per aquells llarguíssims passadissos del metro. La manca de color m’ha suggerit Soon-yes. Una música de rock de l’any 1974.




Aquesta música i la visió espaial de l'entorn, m'ha vingut al cap la lletra d' un poema d'amor d’Emili Rosales:

RAPTE

Mena’m de la mà
Pels espais interestel•lars,
Fada de les clarors.
Assuauja cada gest
Com la besada
De l’onada sigil•losa
En l’arena els matins càlids.

Envolta’m amb la teva màgia
De somnis crepusculars
I rapta’m la mirada
Cap a horitzons
D’aromes llunyanes
De blancalls bla vinosos.

Anorrea l’espai il•lús
I travessa amb sagetes meloses
Aquests instants escadussers
D’igni desig.
Mira’m, només,
I arrossega’m
Suspès en l’esguard dolç.

12 comentaris:

  1. ja veig que hauré d'anar a visitar aquestes estacions de metro :) però potser primer li'n demanaré la pistola Jyesa al Leb ^^ Bon Sant Jordi :)

    ResponElimina
  2. Fantàstica "crònica" d'una visita per les novetats badalonines del futur. Mentre no et trobis amb els barrufets d'avatar pots estar tranquil!

    ResponElimina
  3. Crec que en aquestes estacions, serà més facil trobar-se amb algun Darth Vader de les tropes imperials del Casquete.

    ResponElimina
  4. Ernesto, no saps com t'agraeixo aquest post d'avui! La meua bogeria galàctica m'obligarà a anar aviat a veure aquesta estació espacial de metro, que de bon segur envejaria en Valerian en aquell bonic àlbum "Metro Chatelet direcció Casiopea". I per acabar-ho d'adobar, vas i penges un vidéo d'un dels icones del rock simfònic, els Yes. Fantabulós!

    ResponElimina
  5. M'ha agradat molt la teva crònica desde el subsòl...amb foto inclosa desde primera línia...(a mi també m'agradaria fer de copilot de metro!).
    Miraré de posar-me les ensaïmades de Princesa Leia a les orelles , per estar a l'alçada de les circumstàncies, si he d'agafar aquesta línia!

    La banda sonora...molt ben escollida.
    ;-)

    ResponElimina
  6. Clídice, el meu transport és el transport públic per convicció i miro de veure'l amb optimisme. Vaig trobar a faltar la pistola Jyesa per si "el imperio contraataca" , ha,ha,ha, Bon dia.

    ResponElimina
  7. Galderich quan un te temps s'ho passa bé anant a vuere les novetats. A més ara podré anar a comprar a la plça de la Salut qué és millor i més econòmica. El metro et deixa a la porta.

    ResponElimina
  8. Quina agradable sorpresa ahir trobar-nos. Em vau fer passar un bon dia de Sant Jordi. Una xerrada molt interessant al Lletraferit. Bon dia.

    ResponElimina
  9. leblansky, Gràcies per les teves lloances. Hem de fer una excursió junts pel metro de La Salut i no et descuidis la pistola Jyesa. ha,ha,ha,

    ResponElimina
  10. Carme, la meva maleta. Sobretot no et descuidis les ensaïmades de Princesa Leila, estaràs molt bufona. Petons

    Gràcies pel teu bonic comentari

    ResponElimina
  11. Has fet un all-i-oli intel·lectual magnific! Anar lligant un concepte darrera un altre d'una manera molt estimulant. Et felicito!

    ResponElimina
  12. Gràcies Miquel pel teu comentari. Em van venir tot això contemplant el temple de la modernitat del transport co·lectiu.

    ResponElimina